søndag den 18. juli 2010

Din baghave

Hvis du er københavner, har du nu fået et nyt sted at købe grøntsager, nemlig i "Din baghave", som er en nyåbnet grøntpusher på Viktor Borges plads på Østerbro.
Idéen bag Din Baghave er den såre simple og kompromisløse tanke at sælge frugt og grønt som er i sæson i Danmark. Du får altså ikke kønsløse kanariske tomater året rundt, eller økoæbler fra new Zealand, men istedet det som dygtige danske landmænd og avlere kan tilbyde netop nu. Smukt initiativ af Din Baghaves bagmænd, Mette Helbæk og Christopher Melin.



I går var der åbningsfest, og det var mildest talt en succes. Kork&Godt var med fra start til det kulinariske tilløbsstykke, hvor der var masser af mennesker. Grøntsagsglade kunder stod i kø og der blev fyldt godt op i de brune papirsposer. Udover at sælge grønt, bød åbningsfesten også på grøntsagssnacks, gode vine fra vinhandlerkollektivet Weinerei og senere på dagen cocktails og musik. Sådan skal den kartoffel skrælles!



Gårsdagens sortiment bød bl.a. på babyselleri, courgetteblomster, hvide asparges, nye ærter, hestebønner, jordbær og masser af velduftende urter, og var noget af et eldorado for enhver madelsker. Selv gik jeg nærmest panik, da jeg så hvor hurtigt det svandt i trækasserne, og måtte straks stille mig i kø for at få del i herlighederne. Det lykkedes heldigvis.



Din Baghave vil have stade på Victor Borges plads 9 måneder om året, og der er åbent fra 11-18 hver dag(lørdag 10-14).

Ingen kommentarer: