tirsdag den 16. marts 2010

Helvedes Køkken - Helvedes sulten....

Så har der været TV- premiere på Helvedes Køkken, den danske pendant til "Hell's Kitchen" hvor Michelin-TV-kokke-kendis Gordon Ramsay superviserer to hold kokke, der dyster i en restaurant om at blive nummer 1 i bedste ud-en-ad-gangen Robinson Stil.
Din yndlingsmadblogger var gæst i restauranten på åbningsaftenen, og det var jeg også - her et par hurtige indtryk af aftenen, set fra både restaurantbord og TVsofahjørne.

I den danske TV-version er Gordon Ramsay skiftet ud med Wassim Hallal, der til hverdag slår sine kulinariske folder i Jylland, først på Molskroen, dernæst under egne initialer på WH og senest på Frederikshøj. Wassim's evner i et køkken er ligefremt proportionale med hans ego, og det var spændende at se, hvordan han på syngende letjysk ville klare opgaven som den onde TV køkkenchef. Jeg synes, han gjorde det fint. Hans kvalitetskrav er ultimative, hans temperament underholdende, og selvom det var med glimt i øjet var nogle af kommentarerne til kokkene på gulvet endnu mere bidende end fra hans britiske forlæg. Godt TV. De udvalgte kokke kæmpede så sveden sprang fra både negle- og gulerødder, men uden at finde speciel nåde for Store Chefs skarpe blik. Der røg en del tallerkener i skraldespanden.

Som gæst i restauranten på åbningsaftenen, havde jeg store forventninger. Både til at være bag og en del af kulisserne i et TV-show, men mest til at skulle lægge gane til retter udtænkt af Wassim, vis køkken jeg af geografiske årsager endnu har tilgode at prøve.

Men, som seere af aftenens premiere på Helvedes Køkken vil vide, blev køkkenet lukket ned uden at en eneste ret kom ud fra køkkenet. Der var ellers både østers, jomfruhummer, stenbiderrogn og due på kortet, og ved mit bord var forventningens glæde stor. Men efter knap to timers venten og 4 glas vin på tom mave, blev vi sendt på gaden for at søge gastronomiske alternativer til en aften i Helvedes køkken. Umiddelbart var jeg en smule undrende over, at 12 professionelle kokke var ude af stand til at få betjent bare et bord, men aftenens tv-show var da ihvertfald klippet således at beslutningen ikke virkede urimelig.
Jeg forlod Helvedes Køkken helvedes sulten, men glæder mig til at følge med i afviklingen af programmet. Al madTV er nemlig godt TV.
Jatak!

1 kommentar:

Klidmosteren sagde ...

Hej Anders

Jeg var godt nok også skuffet og sulten efter den omgang. Fatter simpelthen ikke hvorfor vi madbloggere skulle hives ind til det første program. Var det ikke maden vi skulle blogge om? Men det var da noget godt brød vi fik :-)