fredag den 16. juli 2010

Me and Mr. Bone's

Det er svært at få over tasterne, og jeg er lidt flov men nu skal det frem. Jeg har været på Bone's. Og havde du været Gordon Ramsay ville du nu udbryde et forbløffet "fuck me!" fordi din arrogante, madsnobbede yndlingsblogger har besøgt sådan et sted. "Bone's, er det ikke den der jyske version af Jensens Bøfhus og nogenlunde ligeså skidt?". Jo, det var ihvertfald mit generelle indtryk inden gårsdagens besøg, der primært var foranlediget af, at kæden åbnede ny filial i min hjemby, samt at jeg indimellem forsøger ikke at være nedladende overfor ting jeg ikke selv har prøvet. Så jeg tog familien under armen og gik på Bone's.
Når man træder ind i restauranten, er det lidt som at træde ind i et lille stykke uvirkelighed. Der duftede af nye træmøbler, der var mursten på væggene, og så var der fyldt med kitchede amerikanske artefakter, du ved, billeder af kendte, filmruller, vintage colaflasker, baseballhandske etc...en mini themepark.
Og på bedste amerikansk vis blev vi mødt af en venlig seater der fulgte os til bords og dernæst en venlig tjener. Det skorter ikke på søde smil hos Bone's.

Menuen er simpel. Spareribs, bøffer, burger, kylling eller salatbuffet, vælg dertil en kartoffel(fritter eller bagt),  en sovs og citat: " gratis 1 stk Heinz tilbehør". "De forkæler os, Fru Ambassadør."
Og med den madanmelderansvarlige familie omkring mig, sørgede vi for at komme rundt i kortet. Fruen tog salatbuffeten, Store Pige tog bbq kyllingebryst, Lille Pige tog børnemenuens steak og selv påtog jeg mig det store ansvar at tage Bone's svendestykke, en 325 grams fedtmarmoreret amerikansk ribeye-steak. Med opgaverne således fordelt gik vi i gang.

Salatbuffet: Forudsigelig blanding af dåsemajs, cocktailtomater, skåret iceberg, gulerodsstrimler, agurk, feta, oliven, soltørrede tomater suppleret med pastasalat, couscous og lidt andre halvfabrikata. Ikke indbydende, men heller ikke rigtigt færge-klam.

BBQ kylling: Virkelig dårligt kyllingebryst pumpet med salt og sukker i en grad så ordet neutralmarineret bliver sparket til hjørne. Men blødt og saftigt(Læs: vådt)

Børnebøf: Stegt som ønsket til medium, men alligevel så tør at man kunne visualisere koens død af tørst for sig. Stakkels ko.

Den Store Ribeye: Bøffen var ved ankomst lunken, og stegt til medium istedet for rød, som ønsket. Jeg tvivler stærkt på at den har vejet 325 gram før stegning, den synede væsentlig mindre, og efterlod mig sulten.
Tilbehøret var industrifritter af en kvalitet jeg ikke har oplevet siden mine teenagebesøg på centergrillen i Tåstrup Stationscenter i 80'erne, og de var ligeledes lunke, grænsende til kolde. Den ledsagende bearnaise var en dårlig købebearnaise, hvis primære kvalitet bestod i at være en smule sursød. Heldigvis var der kun ca. 2 cl.

Alt levede dermed op til mine madsnobbede forventninger. Og det måtte det såmænd også gerne, hvis prisen stod mål med kvaliteten. Hvis jeg nu havde givet 99,- kroner for min lunke bøf med en håndfuld dårlige pommes(og måske befundet mig i Lalandia), så havde jeg ikke forventet mere end det jeg fik. Men jeg måtte bøde 239 kroner. 239 gode danske hårdt tjente kroner. Og det er altså en grinagtig ågerpris for den parodi på et måltid jeg fik serveret. Der er masser af gode bøffer med håndrørt bearnaise og en anstændig kartoffel at få til den pris.Altså 239,- kroner.

En del af successen for Bone's og Jensens skyldes sikkert "Ta'selv softice bar". Her kan man relativt billigt købe børnenes tavshed ved at lade dem gå amok i et softice- og kulørt krymmel helvede. Således også mine medbragte børn, der hver fyldte et stort glas med en anseelig mængde softice. Efter få skefulde dalede interessen dog betragteligt, og vi forlod skyndsomt både is og Bone's.

Jeg skal blankt erkende, at jeg synes det var en rædselsfuld oplevelse. Og jeg forstår ikke, hvad der driver folk dering. En ting er, at det ikke er godt, vi er jo desværre en nation af kulinariske analfabeter. Men det er jo ikke engang billigt. Øv-oplevelse med øv på.

Få minutter efter sad hele familien på den nærliggende Paradis-is. Rigtig dessert. Rigtig mad. Håndværk. Rigtig is. Tak for det, og tak for ingenting(udover den stærke oplevelse) til Bone's. Der kommer jeg bensikkert ikke igen.

5 kommentarer:

M. Riano sagde ...

Fint fint indlæg med en god portion humor trods ringe madoplevelse.

Jeg fatter heller ikke hvorfor man frekventerer Bones, Jensens og lign. steder. Ligesom jeg heller ikke fatter hvorfor man køber deres halvfabrikata som ribs, saucer m.m.

Har aldrig besøgt Bones og kommer heller ikke til det. De to gange på Jensens var to gange for meget. Og det er mange år siden!

Desværre er de fleste danskere forfaldne til den slags hundeæde man får på disse steder. Bare der er gratis softice - så jubler fam. Danmark!

Man får sq lyst til at ruske godt og grundigt I folk men tvivler på resultatet.

Men gudskelov er vi også rigtig mange der gider lave god mad - fra bunden. Og som blogger og på andre måder viser, at der er ganske udmærkede alternativer til skodmad.

Hav en fortsat god dag.

Louilicious sagde ...

Super velskrevet!

AHJ sagde ...

Jeg siger tak, til både M. Riano og Louise. Det var jo en spændende oplevelse at være på Bones, og som madøre er de dårlige oplevelser også velkomne. Men jeg kommer som sagt nok ikke igen :-)

Anonym sagde ...

Ærgerligt, at ingen af jer tog benene, som jo er dem, Bones er så kendt for. Det er klasser over Jensens Bøfhus og kan slet ikke sammenlignes.

Vh Mette - et andet madøre, som gladeligt spiser ben fra Bones, men helst ikke sætter sine ben på Jensens.

AHJ sagde ...

Hej Mette, tak for din kommentar.

Hvis jeg skulle komme på en Bone's igen, skal jeg nok prøve benene :-)