mandag den 28. januar 2008

En lille oase i sandet

Forleden havnede jeg af uransagelige årsager til en forestilling med Ørkenens Sønner. Et stykke dansk kultur som jeg aldrig rigtigt har anerkendt, omend jeg indtil forleden ikke havde set mere end få sekunder under hurtig forbizapning i sofaen. De er jo svært populære, men jeg må indrømme at for min del er tiden løbet fra "Vi lader som om vi kommer frække rim, men efter "Dominique" synger vi blomster istedet for pik"-humor, også selvom den er iblandet hæderlig barber-shop sang. Nok om det, heldigvis bød aftenen også på andre oplevelser hvor jeg selv kunne stå for de platte bemærkninger. Vi skulle nemlig efterfølgende dinere på Bistroen KBH som byder på tasting menu under overskriften "5 for 500", dvs fem retter mad med tilhørende vine. Her følger mit indtryk af oplevelsen.

Cremet jordskokkesuppe
med sprødt peber bacon samt syrlig krydderurtecreme
Blanc d’Alsace 2005, Josmeyer, Alsace, Frankrig

Dejlig suppe. Jordskokkerne var tydelige, men behageligt underspillede. Deres sødlige røgede tone kan hurtigt blive for dominerende i de forkerte hænder, men her var de tilpas doseret. En klat sauce verte i midten friskede suppen op, og sprøde ventreche-tern gav lidt tekstur. Vinen passede fint til, en pinot gris domineret blandingsvin fra som regel pålidelige Josmeyer.

Foie blanc af andelever
med gulerodsterrine, æblevinaigrette & sesamgrissini
Chenin Blanc 2006, Backsberg Estate, Paarl, Syd Afrika

Endnu en fin lille ret. Udtrykket foie blanc var mig ikke bekendt, men er efter tjenerens udsagn en lettere udgave af foie gras. Under alle omstændigheder var det en fin lille andepaté med terrine af både pastinak og gulerod og en tilpas syrlig æblevinaigrette. På ingen måde nyskabende, men veltillavet og velsmagende. Vinen var den første sydafrikanske chenin blanc jeg har smagt i lang tid, der ikke var røvsyg. Her var både fed æblenæse og spændstig syre og vinen var et fint match til maden.

Helstegt kalveentrecote
med tærte af braiseret brisler & urter, glaserede selleri, kartoffelfondant & rødvinssauce
Mas Donis 2005, Celler de Capcanes, Montsant, Spanien

Det går stadig godt. Dejligt mørt og velhængt kød. Fin lille butterdejsskal med vintergrønt og alt for lidt brissel til at det skulle indgå i rettens navn. Men velfungerende og velsmagende. Kartoflen virkede en anelse bedaget, og var formentlig fra dagen før. Vinen var desværre ikke særligt god. En grenachebaseret fætter, der desværre ikke bød på meget andet end træ og alkohol. Øv.

Brie de Coloummiers
lagt med persille & trøffel serveret med nødder i balsamicoglace
Beaujolais-Village “Combe Aux Jacques” 2005, Dom. Louis Jadot, Bourgogne, Frankrig

Igen er rettens titel lige frisk nok. Bevares, der var trøffel, cirka så meget som der kan fylde hullet i en enkrone. Osten behøvede ikke mere, det var et pikant pust sammen med persillen, men når der ikke er mere, så lad det være en behagelig overraskelse istedetfor at prale med det på forhånd. Men det var en fin ost. Vinvalget var til gengæld en katastrofe. Moden brie med trøffel og så en beaujolais? Måske valgt pga det lave tanninindhold, men det er altså ikke grund nok. Ikke engang Jadot kan lave beaujolais, der kan kapere det. Jeg havde hellere set en hvid bourgogne(eller anden chardonnay) med lidt alder. Lidt ærgerligt kiks.

Chokolade ganache
med sprød pistacietop i kold blommesuppe & kærnemælkscreme
Portvin, Reserve Port 2005, Churchill – Graham, Oporto, Portugal

Fin afslutning. Letfrossen ganache(stiv creme af ckoko og fløde) der var ganske bastant, men en frisk syrlig blommesuppe supplerede fint. Den ledsagende portvin gjorde også jobbet udmærket.

Alt i alt var det en fin aften på Bistroen Kbh, trods diverse skønhedsfejl. Køkkenet er stabilt og i orden, omend vinvalget mangler lidt. Desuden var opskænkningen noget lille, hvilket prisen jo også antyder. Måske skulle konceptet hedde "4 for 500". Så kunne der komme lidt mere og bedre i glassene. Der er dog stadig value for money på Bistroen, der endte med at være en kulinarisk oase i en kulturel udørk. 3 aviskokkehuer med pil opad, til dem der går op i den slags,

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Farmand :] Det mig - Annamaya - HaHa